Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2018

1913141516171819202122232425
VasárnapKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Erzsébet, LizaSzilviaAlízAlbert, LipótEdmond, ÖdönHortenzia, GergőJenőErzsébetJolánOlivérCecilíaKelemen, KlementinaEmmaKatalin, Katinka, Katrin
A vakok nemzetközi napjaA cukorbetegség világnapjaJógaböjt
November 2017November 2018November 2018
Álmokban és szeretetben semmi sem lehetetlen.
Arany JánosFöldtávol 17:00
Első negyed
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
Szervezetünk számára megkezdődik a biológiai tél - a vese és a húgyhólyag érzékennyé válik.

A hétköznapi feladatok és nehézségek azok, amelyektől felnövünk. Künkel
Holdtölte 6:39

A Mars a Halak jegyébe lép.
force_liftgassingirrigationwashingforce_liftgassingforce_liftforce_fall
NyilasBakVízöntőHalakKosBikaIkrek
tűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levélföld-gyökérlevegő-virág

A Bak a csontokra, a testtartásra és a mozgásra hat. Ügyeljen a helyes testtartásra, erősíti az öntudatot.

A vízöntő a vádlira, a sípcsontra, a bokára, a sarokra és a visszerekre hat. Egyen hajdinát- lugos hatással rendelkezik és a rostokon és más egészséges anyagokon kívül rutint is tartalmaz, mely rugalmasan tartja az ereket.

Énekeljen, az ének az öröm megnyilvánulása.

A Halak a talpra, a járásra és a nyirokrendszerre hatnak.

 

tartalomjegyzék

Egyszerű és különös telihold

 

A Hold ellipszis alakú pályán kering a Föld körül, és közben állandóan változik a köztük lévő távolság: 356 400 km-től (perigeum) 406 700 km-ig (apogeum). Az utóbbi években egyre többet foglalkoznak azzal a jelenséggel, amikor a perigeumtól nem messze van a telihold. Az újságírók ezt szuper teliholdnak (supermonn) nevezték el. Ilyenkor a Hold a szokásosnál valamivel nagyobb és fényesebb. Ám műszerek nélkül csaknem megkülönböztethetetlen az „egyszerű" teliholdtól.

 

Sokkal nagyobb különbségek vannak a téli teliholdak között, amikor a Hold az égbolton nagyon magasan van és jól látható, különösen a nyári teliholddal összehasonlítva, amikor a Hold délen halad és közvetlenül a horizont felett marad. De figyelem! Ha szuper telihol­dat szeretnénk látni, hát lesz: 2019. február 19-én 16 óra 53 perckor, amikor a perigeum közelében telihold lesz, vagyis amikor a Földet legjobban, 365 900 kilométerre közelíti meg. (A legkisebb telihold szeptember 14-én 6 óra 33 perckor, 406 200 kilométerre lesz a Földtől.)

 

Sokkal látványosabb, ám kevésbé ismert az a jelenség, ami az égi Hold-pályájával függ össze. A Hold nem az ekliptikán halad, hanem körülbelül 5 fokos szöget zár be vele, és úgynevezett csomókban keresztezi egymást az ekliptikával, amelyek szintén fokoza­tosan haladnak. Ha a „csomó" megegyezik a tavaszi ponttal, decemberben teliholdkor a Hold rendkívül magasra emelkedik az égbolton, éppen azzal az 5°-kal magasabbra, mint a Nap a nyári napfordulón. Ezt a magasságot 2025. december 5-én éri el, vagyis erre a jelenségre néhány évet várnunk kell.

 

...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2019. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2420 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció
Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional