Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2015

24252627282930010203040506070809101112131415161718192021050607080910111213141516171819202122232425
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
EmmaKatalinVirágVirgilStefániaTaksonyAndrás, AndorElzaMelinda, VivienFerenc, OlíviaBorbála, BarbaraVilmaMiklósAmbrusMáriaNatáliaJuditÁrpádGabriellaLuca, OtíliaSzilárdaValérEtelka, AlettaLázár, IlimpiaAugusztaViolaTeofilTamásEdvárd, SimonBoldizsárAttila, Ramón, RamónaGyöngyvér, KeveMarcellMelániaÁgotaErnesztinaVera, VeronikaBódogLóránt, LórándGusztávAntal, AntóniaPiroskaSára, MárióFábián, SebestyénÁgnesVince, ArtúrEmerencia, Rajmund, ZelmaTimótPál
Vásárlásmentes nap,A vásárlás mellőzésének nemzetközi napjaAdvent első vasárnapjaAIDS elleni világnapA rabszolgaság elleni küzdelem világnapjaA fogyatékos emberek világnapjaAz önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapja -bronzvasárnapAz írástudatlanság ellen folytatott harc arab napjaA korrupció elleni nemzetközi napAz emberi jogok napja, A Nobel-díj átadásának ünnepségeAz afrikai nőkkel és gyermekekkel vállalt szolidaritás napjaEzüstvasárnapJógaböjtAz emberi szolidaritás nemzetközi napjaKezdődik a farsang
November 2014December 2014December 2014December 2014Január 2015Január 2015Január 2015


A nők elleni erőszak világnapjaN

Földközel 0:00
A távolság 370 ezer km
Első negyed 11:06
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

Dolus malus.
Megtévesztéssel okozott károsítás.

Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.Jógaböjt
A visszavágott ágak tovább élnek.


N

Holdtölte 13:27
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
F

Ex officio. Hivatalosan.


A hegyek nemzetközi napja

F

Földtávol 0:00
A távolság 405 ezer km
Utolsó negyed 13:51
A dagály minimális
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
A Merkúr a Bak jegyébe lép 5:00

F

Alkalmas nap a fa kivágására, most a fa nem szárad ki.

In mora. Késés.
Holdtölte 5:53
A Merkúr a Vízöntő jegyébe lép 2:00
F

Földtávol 19:00
A távolság 405 ezer km
Amire nem képes az ész, azt gyakran az idő gyógyítja meg. Seneca


Utolsó negyed 10:47
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.


Jobban félj a lakájoktól, mint a hatalmasoktól. Cesbron
F

Újhold 14:14
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
Földközel 21:00
N
Ne dolgozzon a talajjal és a növényekkel.
Az önzés a barátság mérge. Balzac
A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 3:00A Mars a Vízöntő jegyébe lép 1:00A Vénusz a Bak jegyébe lép 18:00Ex post. Utólag.A Nap a Vízöntő jegyébe lép 10:43
force_liftforce_fallirrigationwashingirrigationwashingforce_liftforce_fallirrigationwashinghaircuthairdresserforce_fallhairdresserirrigationwashingforce_liftforce_fallirrigationwashinghaircuthairdresserforce_fallgassingirrigationwashingforce_fallirrigationwashingforce_lift
NyilasBakVízöntőHalakHalakKosBikaIkrekRák OroszlánSzűzSzűzMérlegSkropióNyilasOroszlánSzűzMérlegSkorpióNyilasBakVízöntőHalakKos
tűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levélvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-terméstűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termés

A Kos a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre hat. Mosolyogjon - az optinista mimika hat az agyra.* Ha énekelünk, saját magunkat gyógyítjuk. A feldol-gozatlan érzelmek sok betegséget okoznak  és az éneklés elűzi a stresszt. * A szemgyakorlatok javítják a látást - pislogjon, a szemével írjon le H betűt, nézzen jobbra és balra, fel és le, stb. * Egyen banánt, fontos ásványi anyagokkal látja el az agyat: káliummal és foszforral.

   

A Bika a nyakra, a mandulára, a szaglásra, a vállra és a tarkóra hat. Ezekben a napokban viseljen sálat, védekezzen a zaj ellen, keresse a csendet. Igyon citromos-mézes teát, lefekvés előtt kamillateát - ellazít. Gargalizáljon zsályateával vagy langyos almaecetes vízzel, mézzel. * Szorítsa össze erősen az ujjait. Kulcsolja össze az ujjait, fordítsa ki a tenyerét és húzza meg a kezét.

Örülni az életnek, annyit jelent: most élni! 

A Szűz a hasnyálmirigyet, a vékony és vastagbelet, valamint az emésztést befolyásolja. Decemberben a kínai orvoslás a vastagbelet javasolja erősíteni. Reggel éhgyomorra  igyon meg egy pohár vizet, legjobb friss citromlevet - felébreszti a vastagbelet, ami naponta 5 és 7 között a legaktívabb. 9 és 11 között a hasnyálmirigy és a lép következik - ilyenkor a vérben több a cukor, teljes erővel dolgozik az agy. 13 és 15 óra között, amikor a vékonybél aktív, semmi komolyat ne oldjon meg. 

A Mérleg hat a vesére , a vértisztításra és a testnedvek egyensúlyára. Igyon vizet, minden szervnek szüksége van rá. Igyekezzen egész nap inni, főleg a vese aktív működése idején - 17 és 19 óra között. A vese gyengeségére utal a szorongás és az önbizalomhiány. Enyhe masszással kezelje a talpát, ott kezdődik a vese meridiánja. Védekezzen a hideg és a huzat ellen. Házi recept a vese támogatására: a fűrdővízbe tegyen tengeri sót. Itt az ideje, hogy rendet tegyen a szekrényekben, hogy fessen, lakkozzon, üveget mosson és szellőztessen. Szeretettel fogadom el az életet olyannak, amilyen.

A Skorpió hat a nemi és kiválasztó szervekre, a húgyhólyagra, a végbélre és a szexualitásra. A reggeli a sikeres nap alapja - a zab- vagy a rizskása, B1 és B2-vitamint tartalmaz, továbbá magnéziumot és vasat. Van benne rost, amely telít, serkenti a belek összehúzodását és elernyedését, megőrzi a bélflóra egészséges összetételét és megakadályozza a vastagbélrák kialakulását. Egyen olivabogyót, rendben tartja a petefészek működését. * Házi recept székrekedés ellen: éjszakára áztasson vízbe néhány fügét és szilvát, reggel szűrje le és a levet igya meg.*Mossa ki az ünnepi abroszokat és a terítéket, eltűnnek a foltok.

A Nyilas a combot, a csípőt, a keresztcsontot és a mozgékonyságot befolyásolja . Jó hatású a szauna, a fürdő és a masszázs. A szauna erősíti a szervezetet a megfázás ellen, a vérkeringést és az idegrendszert. 

Az Oroszlán a szívet és a vérkeringést befolyásolja. A szív az érzelem, az öröm és a szeretet forrása, de he hiány van belőle, a szív szenved. *Ha boldog akar lenni, tegyen boldoggá más embert. * Legyen önmagához kedves!                       Vágja vissza a fákat és a bokrokat. A kerti talaj javítására használjon szerves trágyát.

A Szűz a hasnyálmirigyet, a vékony- és vastagbelet, valamint az emésztést befolyásolja. Reggel egy pohár langyos vagy meleg vízzel ébressze fel testfunkcióit. *Próbálja ki a gyógyító élelmiszert a miszót. A legegyszerűbb miszót szójababból, rozsból, borsóból, rizsből v. árpából készítik. Kis adagokban ízesítőként használják, de csak a főzés végén adják az ételhez, mert ha sokáig főzik, megváltoztatja az étel ízét és tönkreteszi a biológiailag aktív anyagokat. Mindössze 4 percig kell főzni. Ha helyesen készítjük el, csökkenti a koleszterinszintet, lúgosítja a vért, ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, erősíti az immunrendszert. *Ha ülőmunkát végez, lelassul az anyagcsere. Minden lehetőséget használjon ki arra, hogy sétáljon.Menjen fodrászhoz, a frizura és tartós hullám tovább kitart.    

A Bak a csontokra, a térdre, a testtartásra és a mozgásra hat. Egyenesedjen ki, a fej és az áll legyen magasan, a vállak egyenesen, a mellkast feszítse ki - ez a helyes állás.* Alkalmas az idő a fürdőre, a masszázsra  és a szaunára, javul a bőr vérellátása, ellazulnak az izmok, javul a szervek állapota.* Soha nem késő az életmódváltás, az Újhold alkalmas időszak a gondolkodásra.* Ha böjtöl, próbálja ki a zöldségfőzetet. Lúgos kémhatású és megakadályozza a szervezet elsavasodását. A savak és lúgok egyensúlya meggyorsítja a zsírok égetését és a máj munkáját.

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2016. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2100 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció
Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional