Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2014

2425262728010203040506070809101112131415162425262728293001020304050607
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
MátyásGézaEdinaÁkos, BátorElemérAlbinLujzaKornéliaKázmérAdorján, AdriánLeonóra, InezTamásZoltánFranciska, FanniIldikóSzilárdGergelyKrisztián, AjtonyMatildNemzeti ünnep, KristófHenriettaEmmaKatalinVirágVirgilStefániaTaksonyAndrás, AndorElzaMelinda, VivienFerenc, OlíviaBorbála, BarbaraVilmaMiklósAmbrus
JógaböjtA jegesmedvék nemzetközi napjaA békéért küzdő írók világnapja.Húshagyó hétfőHúshagyó keddHamvazószerdaA jód napja.A nők fohászának világnapja.Nemzetközi nőnapA nagyböjt első vasárnapja- invocavitA Tibettel való szolidaritás napja.JógaböjtA vese világnapjaNagyböjt 2. vasárnap Vásárlásmentes nap,A vásárlás mellőzésének nemzetközi napjaAdvent első vasárnapjaAIDS elleni világnapA rabszolgaság elleni küzdelem világnapjaA fogyatékos emberek világnapjaAz önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapja -bronzvasárnap
Március 2014Március 2014Március 2014November 2014December 2014Földközel 21:00
A távolság 360 ezer km
Márciusban a legveszélyeztetettebb az epe.
F
Újhold 8:59
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.


A priori.

A Vénusz a Vízöntő jegyébe lép 22:00.
NElső negyed 14:27
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

A posteriori.
Abból, ami korábban van.
Az agy világhete.

Földtávol 21:00
A távolság 405 ezer km


N

Ad hoc. Csak azért.
Holdtölte 18:08
Ekkor legmagasabb a dagály. Böjtölünk,
mert egészségesek akarunk maradni.


A nők elleni erőszak világnapjaN

Földközel 0:00
A távolság 370 ezer km
Első negyed 11:06
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

Dolus malus.
Megtévesztéssel okozott károsítás.

Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.Jógaböjt
A visszavágott ágak tovább élnek.


N

Holdtölte 13:27
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
F

Ex officio. Hivatalosan.
Az Újhold fontos a Halak jegyűeknek.Elsőbbséget élvez.A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 3:00A Mars a Vízöntő jegyébe lép 1:00
force_liftirrigationforce_liftforce_fallirrigationforce_fallhaircuthairdresserforce_fallforce_liftforce_fallirrigationwashingirrigationwashingforce_liftforce_fall
NyilasBakVízöntőHalakKosBikaIkrekRákOroszlánSzűzNyilasBakVízöntőHalakHalakKosBikaIkrek
tűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökértűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levélvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virág

Kezdjen tavaszi tisztítókurát csalánnal. Korlátozza a fehérjét, egyen több gyümölcsöt és zöldséget, fokhagymát és tökmagot. Ha nem fagy, vágja vissza a gyümölcsfákat és bokrokat. 

A Bak befolyásolja a csontvázat, a testtartást és a mozgást. Mozogjon, amint van rá lehetősége. Kezdje a reggelt nyújtozkodással, életre kel a szervezet. Egyen tejterméket, meszet tartalmaz, a csontok alapanyagát, ami véd a zsírtartalékok kialakulásától. Az étlapjára vegye fel a zsíros halat, amely niacint és D-vitamint tartalmaz, ami segít hasznosítani a meszet. Alkalmas az idő a bőrtisztításra, a körömvágásra, a depilációra, a szemölcsök eltávolítására. Arc-és nyakápolás: reszelt uborka egy kanál mézzel.                     Minél több szeretet ad, annál többet kap vissza!  

A Vízöntő a lábszárat, a bokát, a sarkat és a visszereket befolyásolja. Szenteljen a lábnak állandó figyelmet. Ha ülő munkát végez, igyekezzen minél gyakrabban felállni, néhány lépést megtenni és megrázni a végtagjait. Az ereknek nem jó a hosszú állás és ülés. Zuhanyozza le a lábát hideg vízzel a szépségért és az egészségért.  

A Halak a talpat, a járást és a nyirokrenszert befolyásolja. Vegyen lábfürdőt és talpmasszázst. A terapeuták a talpat a test valamiféle tükrének tartják, a bal talp a test bal felét ábrázolja, a jobb talp pedig a jobb felét.*A tisztító étrend alapja a zöldség és a gyümölcs. A hagyományos kínai orvoslás szerint a különféle színű zölségeknek és gyümölcsöknek a szív típusa szerint nagy szerepük van az egészség szempontjából. A zöld étel hozzájárul a máj, a piros a szív, a sárga a lép, a fehér a tüdő, a fekete a vese egészségéhez.

A Kos a fejre , az agyra, az arcra és az életerőre hat. A klorofill zöld növényi festékanyag, minden friss zöldségben és levélban megtalálható, mint például a salátában, a spenótban, a metélőhagymában, a csalánban. Sok klorofillt tartalmaz az olíva és az alga.* Ha valamiben jó akar lenni, azt gyakorolnia és próbálgatnia kell. Ugyanúgy, mint az emlékezetet. Tanuljon meg egy verset vagy egy dalt.* Meditáljon, céltudatosan erőltesse meg a gondolkodását. Elég, ha a légzésre összpontosít.*                                 Örüljön annak, amije van, amit tud és amire képes. 

A Bika a nyakra, a mandulára, a szaglásra, a vállra és a tarkóra hat. A szaglás szorosan összefügg az ízleléssel. A szaglás élessége minden embernél más. Légzéssel a levegő áthalad  a szaglószerveken az agyba, ahol szaglási inger alakul ki. Ismerkedjen meg az aromaterápiával, az illatok nagy hatással vannak a lélekre.* Gargalizáljon, ezzel saját magát gyógyítja, megelőzi a megfázást és a gyulladást. A szájüregben kialakuló gyulladás a szívre hathat, mert a baktériumok bekerülhetnek a vérkeringésbe. Árasszon jó hanguiatot.  

Az Ikrek hat a tüdőre, a légcsőre, a vállra és kézre. Az oxigén alapvető fontosságú. Ellenőrízze testtartását, ha görbén ül vagy áll, ezzel csökkenti a belélegzett levegő mennyiségét, tehát az oxigént is.* Fordítson időt magára és tudatosan lélegezzen  vagy énekeljen, ezzel kitágul tüdeje.  

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2015. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2100 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció
Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional