Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2019

1920212223242526272829300102030405060708091011121314151617181920212223
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
ErzsébetJolánOlivérCecilíaKelemen, KlementinaEmmaKatalin, Katinka, KatrinVirágVirgilStefániaBrenda, TaksonyAndrás, AndorElzaMelinda, VivienFerenc, Olívia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValérEtelka, AlettaLázár, OlimpiaAugusztaViola, ViolettaTeofilTamásAnikó, Tifani, ZénóóNiké, Viktória
A gyermekjogok világnapjaAIDS elleni viágnapAdvent első vasárnapja.Az önkéntesek nemzetközi napja.A nemzetközi polgári repülés napja.Az írástudatlanság ellen folytatott harc napja.Advent második vasárnapjaA Merkúr a Nyilas jegyébe lép.EzüstvasárnapAz emberi szolidaritás nemzetközi napja.Aranyvasárnap
November 2018December 2018December 2018December 2018December 2018D
Holdtölte 6:39
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

C


A szerelem mindenre igényt tart, és joggal. Beethoven
Földközel 13:00

Ne dolgozzon a talajjal és a növényekkel!
C

Utolsó negyed 118
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert részségesek akarunk maradni.

A Merkúr a Skorpió jegyébe lép. 13:00
Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.

A Vénusz a Skorpió jegyébe lép. 18:00C
Újhold 8:20
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

D

D


Első negyed 12:49
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségek akarunk maradni.
Jógaböjt

Téli napforduló
A Nap a Bak jegyébe lép. 23:23
A csillagászati tél kezdete.
Holdtölte 18:48
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

A Nap a Nyilas jegyébe lép 10:01.A legboldogabb az, akinek a legkevesebb kívánsága van. BuddhaAz Újhold fontos a Nyilas jegyűeknek.Nincs más vereség, mint az, ha abbahagyjuk a küzdelmet. CoraA megismerés igazi forrása a tévedés. CapekDA nő mélybe lát, a férfi távolba. Grabbe
gassingforce_liftforce_fallirrigationwashingforce_fallhaircuthairdresserforce_fallgassingirrigationwashingforce_fallforce_liftforce_liftgassingirrigationwashingforce_liftgassingforce_liftforce_fallwashing
KosBikaIkrekRákOroszlánSzűzMérlegMérlegSkorpióNyílasBakBakVízöntőHalakKosBikaIkrekRák
tűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-viráglevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Kos a fejre, az agyra és az életerőre hat. A stresszt úgy kerülheti el, ha megtervezi a feladatait és semmi fontosat nem halaszt el. Tanulja meg pozitívitásra sarkallni magát.

Mindenben keresse a jót.

Ezen a napokon készítsen arcpakolást.

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállat befolyásolja. Kímélje a hangszálait, gargalizáljon és igyon eleget. Ha teliholdkor böjtöl, segítse magát autoszuggesszióval : tisztulok, örülök. A böjt nem éhezés, csak bizonyos élelmiszerek kihagyása.

A Rák a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre hat. Az étel az energia fő forrása. Az ajurvéda szerint nem létezik univerzális ajánlat mindenki számára, mindenkinek megvan a saját testfelépítése és anyagcseréje.*Az idő alkalmas a takarításra, az ablakpárkány mosására, mossa ki az ünnepi terítőket. A tükrökre az ecetes víz a legjobb. Mosáshoz elegendő a mosószerből a megszokott mennyiség felét adagolni.

 

Az Oroszlán a szívet és a vérkeringést befolyásolja.Pótolja a C-vitamint, legjobb a friss narancslé.*Húzza ki magát, a vállát húzza lefelé és hátra, az ujjbegyekkel ütögesse finoman a mellcsontját.*Ha felvidításra van szüksége, készítsen orbáncfűteát, amely megakadályozza a boldogsághormon kiürülését és blokkolja a rosszkedvért felelős receptorokat az agyban. 

Fedezze fel a világ és önmaga szépségét.

A Szűz a hasnyálmirigyre, a vékony- és vastagbelekre, az emésztésre hat. Reggelente igyon egy pohár meleg vizet a szervezet megtisztításához.

A Mérleg a vesére hat. A víz a testben az oldószer és a tápanyagok szállítási funkcióját tölti be.*Az idő alkalmas takarításra, az ablak és a fapadló mosására. Az ecet, a só és a szóda hatékonyak és nagyban környezetbarát tisztítószerek.

Próbálja ki a zellerszárat, amely káliumot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Vízhajtó hatása miatt a köszvény, csontritkulás és más betegségek esetén ajánlják. Csökkenti a vérnyomást, tisztítja a májat, csökkenti a vércukorszintet.

Kedvező napok festésre, mázolásra, takarításra, ablaktisztításra. Tegye el az idényruhákat.

A Skorpió a nemi és kiválasztó szerveket, a húgyhólyagot, a végbelet és a szexualitást befolyásolja. Ezeken a napokon vigyázzon a megfázással, akár húgyhólyag- vagy vesegyulladáshoz is vezethet.* A bél küszködik, ha az étrendből hiányoznak a magasabb rosttartalmú élelmiszerek - mint zöldség, gyümölcs, teljes kiörlésű gabonák. *Egyen naponta egy almát.* Minden reggel, még az ágyban fekve, húzza mellkasához először a jobb térdét, egy percig tarsta ki, utána ismételje ugyanezt a bal lábával, a végén pedig mindkettővel.Ezzel finom nyomást gyakorol a vastagbélre és serkenti a megemésztett étel természetes lebontását.*Alkalmas az idő az ülőfürdő és köldöktájéki gyógyító masszázsra. Szeressük magunkat.

Szeretettel fogadom el az életet olyannak, amilyen.

Ápolja a haját és a bőrét. A bőrt felfrissíti és ellátja vérrel a hideg-meleg váltózuhany, a masszázs és a szauna. * Egy citromos fürdő után selymes lesz a bőre. A felvágott citromot  néhány óráig áztassa vízben, szűrje át és rakja a fűrdővízbe.

A Vízöntő a vádlira, a sípcsontra, a bokára, a sarokra és a visszerekre hat. Masszírozza meg a lábfejét, a bokáját és a vádliját. Pihenéskor pakolja fel a lábát. A visszerek az elegendő vízbevitellel előzhetők meg, igyon eleget. * Ajánlott táplálkozás : alma, körte, zöldlevelű zöldségek, teljes kiörlésű termékek, barna rizs és az E-vitamin tartalmú élelmiszerek, mint a zabcsíra, akovádó, dió, tök- és napraforgó mag, amelyek még cinket  is tartalmaznak. * Mozgassa a bokáját, így bekapcsolódnak a vádli izmai is és megélénkül a vérkeringés.* Legyen az, aki lenni szeretne.

 A Halak a talpra, a járásra és a nyirokrendszerre hat. Készítsen lábfürdőt, masszírozza meg a talpát, mozgassa meg a lábujjait. * Ezeken a napokon jót tesz, ha rendesen megizzad, ha egészséges, legjobb a szauna - megkönnyíti a nyirokrendszer  működését. Pótolja a folyadékveszteséget.* Masszírozza át az egész testét - serkenti a vérkeringést. A vér oxigént, tápanyagokat, hormonokat és ellenanyagokat hordoz, de salakanyagokat is, melyek a vérrel nem megfelelően ellátott helyeken gyűlnek össze.

Vigyázat,most minden erősebben hat (alkohol,kávé, cigaretta, de a gyógyszerek is.) Ne mossa és ne vágja le a haját, korpásodik és ritkul.

A Kos a fejre, az agyra, az arcra és az életerőre hat. A magnézium vagy B-vitaminok, főleg a B1, a B3 és a B6-hiány lehet az oka a rossz alvásnak. Magnéziumot a gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiörlésű termékekben és ásványvizekben talál. Az ajurvéda tanácsa: aludjon jobb oldalán, fejjel északra.* Örüljön az életnek. "Napról napra, minden tekintetben egyre jobban érzem magam." 

 

tartalomjegyzék

Hol találjuk meg a bolygókat

 

A bolygókat mindig az ekliptikához közel látjuk. Az ekliptika az az út, amit a Nap egy év alatt tesz meg az égbolton. Azokat a bolygókat, amelyek a Naphoz közelebb vannak, mint a Földhöz (a Merkúr és a Vénusz) szabad szemmel csak reggel vagy este láthatjuk. Úgynevezett belső bolygókról van szó, amelyek a Nap körül a földi pálya belső részén keringenek. A láthatóság szerint mindkettőt esthajnalcsillagnak nevezzük. Alkonyatkor vagy hajnalban fényével a Vénusz hívja fel magára a figyelmet. A Nap és a Hold után ez a legfényesebb égitest. Kivételes esetben napközben is látható, mégpedig 2019. január 1. és 7. között. Jó, ha legalább hozzávetőlegesen tudjuk, hol van, hogy fényes nappal is megláthassuk az égbolton. Az említett időpontban a Naptól nyugatra, vagyis jobbra keressük. A Merkúrt szabad szemmel a mi földrajzi szélességünkön alkonyatkor vagy hajnalban évente egyszer- kétszer láthatjuk, ha minden lehetőséget megragadunk a keresésre. De csak jó látási viszonyok mellett gyönyörködhetünk benne. Alkonyatkor mindkét bolygó a horizont felett világít, rendszerint magányosan, időnként legfeljebb a holdsarló halad el, vagy valamelyik fényes csillag világít mellettük. E csillagcsoportok lenyűgöző látványt nyújtanak. A Marsot, a Jupitert és a Szaturnuszt éjszaka legjobban akkor láthatjuk, amikor oppozícióban van a Nappal. Ilyenkor a bolygó a Nappal szemben van - éjszaka feljön, éjfélkor dél felett éri el a legnagyobb magasságot, reggel pedig lenyugszik. Ellenkező eset a két égitest találkozása, úgynevezett konjunkciója. Amikor a bolygó konjunkcióban van a Nappal, olyankor a bolygó nem látható, mert a Nap elárasztja sugaraival. A belső földi pályán keringő bolygók - a Merkúr és a Vénusz - konjunkciójakor a Föld és a Nap között lehetnek (az úgynevezett alsó konjunkcióról van szó), vagy messze a „Nap mögött" vannak a felső konjunkciókor. A külső bolygók esetében csak felső konjunkcióról lehet szó. Jó, ha tudjuk: a bolygók, vagy a bolygók és a Nap egymáshoz közelítése csak látszólagos, és a Föld helyzete határozza meg.

 

A bolygók 2019-ben 

 

A Vénusz, a legfényesebb bolygó láthatósági feltételei nem lesznek túl kedvezők. A keleti horizont környékén az év elejétől márciusig hajnalcsillagként láthatjuk. Ezután eltűnik a Nap fényében, majd decemberben ismét láthatjuk, amikor napnyugta után esthajnalcsillagként figyelhetjük meg a délnyugati horizont felett. A Jupiterrel január 22-én és november 24-én, a Marssal augusztus 24-én, a Szaturnusszal február 18-án és december 11-én, a Merkúrral október 30-án lesz konjunkcióban.

A legvörösebb bolygó a Mars. Ez sem örvendeztet meg bennünket látványával ebben az évben. A Nappal való oppozíciója idején legjobban látható 2018-ban volt és 2020-ban lesz. Akkor kerül a Mars legközelebb a Földhöz, de 2019-ben nagy távcsővel is csak kis korongnak láthatjuk. Az esti égbolton csaknem éjfélig vörös csillagocskaként láthatjuk az év elejétől április végéig. Ekkor a Halak, a Bika és a Kos csillagképen halad át. Március 30-án a Fiastyúk csillagképtől délre, április 3-án az ekliptika „arany kapujánál" láthatjuk, amely a Fiastyúk és a Hiádok között nyílik meg. E csillagcsoporttól északra halad el április 13-án a Mars. Ezután eltűnik a Nap fényében. A reggeli égbolton októberben a keleti horizont felett tűnik fel, és decemberben látható a legjobban. Akkor a Szűz és a Mérleg csillagképben halad majd.

 

A Jupiter a Kígyótartó és a Nyilas csillagaival halad, és az ekliptika legalacsonyabb déli részén helyezkedik el. Az év elején a reggeli égbolton láthatjuk, májusban a horizont felett marad az éjszaka nagyobb részében, majd egész éjszaka, mert június 10-én a Jupiter oppozícióba kerül a Nappal. A bolygót októberig az esti égbolton láthatjuk, később eltűnik a Nap fényében, amivel december 27-én konjunkcióba kerül.

 

A Szaturnusz egész évben a Nyilas csillagai között mozog. Márciusban hajnalban keleten és délkeleten alacsonyan, áprilisban pedig a reggeli égbolton látható. Május folyamán az éjszaka második felében, júniusban és júliusban csaknem egész éjszaka világít. Július 9-én kerül oppozícióba a Nappal. A Szaturnusz ezután az esti órákban látható, majd decemberben eltűnik a lenyugvó Nap fényében.

 

A bolygók közül a Merkúrt szabad szemmel is láthatjuk. Ha kedvező az időjárás, napnyugta után február 15-tól március 10-ig a nyugati horizont felett, június 1-től 30-ig pedig északnyugaton gyönyörködhetünk benne. Reggel keleten augusztus 1. és 25. között, majd november 15-től december 15-ig délkeleten figyelhetjük meg.

 

...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2019. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2420 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional