Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2018

13141516171819
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
SzilviaAlízAlbert, LipótEdmond, ÖdönHortenzia, GergőJenőErzsébet, Liza
A cukorbetegség világnapjaA költészet napjaNemzetközi diáknap
November 2017
Jógaböjt


Szervezetünk számára megkezdődik
a biológiai tél - a vese és a húgyhólyag érzékennyé

C
Újhold 12:42
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
Álmokban és szeretetben semmi sem lehetetlen.
Arany János
válik.
haircutforce_fallgassingirrigationwashingforce_fall
SzűzMérlegSkorpióNyilas
föld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termés

A Mérleg a vesére, a vértisztításra és a testnedvek egyensúlyára hat.

 

mi ez?

Bevezetés

Az élet valamennyi formája összefügg a természeti jelenségekkel. Azok, amelyek rendszeresen ismétlődnek-a nappalok és éjszakák váltakozása (a Föld saját tengelye körüli forgásának eredményeként), a Hold fázisváltozásai (a Holdnak a Föld körüli keringése eredményeként) és az évszakok váltakozása (a Földnek a Nap körüli keringése eredményeként) -, meghatározzák a napot, a hónapot és az évet, az idő mérésének fő egységeit. Ezek az időegységek képezik minden naptári rendszer alapját. E mozgások törvényszerűségeinek megértésére jött létre a csillagászat mint tudomány és az asztrológia alapját képező primitív tipológia. A holdfázisok - az újhold, az első negyed, a telihold és az utolsó negyed - periodikus váltakozásából keletkezett a holdhónap mint fontos időegység. A tavasz, a nyár, az ősz és a tél érkezésének előreláthatósága iránti igény vezetett a nagyobb időegység, a napév meghatározásához.

Hogyan befolyásolja a Hold az életünket


A Hold ugyanúgy befolyásolja a mindennapi életünket, mint ahogyan az apályra és a dagályra hat. A csillagok között nyugatról halad kelet felé, s közben változik. Tekintettel arra, hogy a lunáris ciklus rövid, az emberek már nagyon régen kapcsolatba hozták a különféle földi folyamatokkal. Elődeink hittek abban, hogy a Hold hat a természetre és az emberre. A támpontot azok a tapasztalatok jelentik, amelyek generációról generációkra szállnak. Minden olvasó maga is meggyőződhet róla. A világ rendkívül bonyolult és titokzatosabb, mint gondolnánk. Minden mindennel összefügg, mégpedig látható vagy láthatatlan kapoccsal.

Holdtölte
Amikor a Hold eléri Föld körüli pályájának felét, oppozícióba kerül a Nappal, amely megvilágítja a Föld felé forduló felét, és az éjszakai égbolton, mint fényes orsót látjuk. Ez a holdtölte. A Hold, a Föld és a Nap egy vonalban áll. A Földre, amely középen áll, egyik oldalról a Nap, másik oldalról a Hold hat. Ez az ellentétes energia ideje. Sokan ilyenkor rosszul alszanak, sokaknak fáj a fejük, sokan rosszul uralják érzelmeiket. A szervezet vérellátása nagyobb, a seb erősebben vérzik, s nehezebben gyógyul. Több gyermek jön a világra, a statisztika több bűnesetet jegyez. A holdtöltekor gyűjtött gyógynövényeknek nagyobb az erejük.

Utolsó negyed
A Hold folytatja útját a Föld körül, a fényes orsó kisebbé válik, a félhold alakja kisebbedik, a C betűhöz hasonlít (fogyó Holdról beszélünk). Ezt a szakaszt utolsó negyednek nevezzük. A Nap a Holddal derékszöget alkot, és a vonzerők gyengülnek. A semleges energia ideje ez.

Újhold
A Hold - befejezve Föld körüli pályáját - a Nap elé ér, amely hátulról világítja meg, a Föld felé forduló fele, pedig árnyékban van. Az éjszakai égbolton nem látjuk. Ezt a fázist újholdnak nevezzük. A Hold és a Nap együttes erővel hat a Földre. Az egyesült energia ideje, az új erő megújításának és gyűjtésének ideje. Újhold idején a szervezet eredményesen szabadul meg a káros anyagoktól.

Első negyed
A Hold megkezdi új pályáját a Föld körül, az égbolton keskeny sarló jelenik meg, amely növekedni kezd, D betűre emlékeztető félhold alakot mutat (növekvő Holdról beszélünk). Ezt a szakaszt hívjuk első negyednek. A Nap a Holddal derékszöget alkot, a vonzerők erejüket veszítik. A semleges energiák ideje jött el.
 

tartalomjegyzékrendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2320 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció
Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional