Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2020

28293031010203252627282930010203040506070809101112131415
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Simon, Szimonetta, SzimónaNárciszAlfonz, ZenóbiaFarkasMariannaAchilleszGyőző, HubertKatalin,Katinka,KatrinVirágVirgilStefániaBrenda, TaksonyAndrás,AndorElzaMelinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValér
Takarékossági világnap,Mindenszentek napjaHalottak napjaA növényvédő szerek elleni harc napjaA nők elleni erőszak megszűntetésének világnapjaAdvent első vasárnapjaAz önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapjaEzüstvasárnap
November 2019December 2019December 2019December 2019
Újhold 4:39
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
A ma levágott ágak tartósabbak.


D
A reformáció emléknapja,
Az UNICEF napja

Novemberben a legveszélyeztetettebb a tüdő.
Az életpontosan azt adja, amit várnak tőle.
C

Újhold 16:06
Ekkor legmagasabb a dagály.
DAz energia az, ami mindent mozgásba hoz. Arisztotelész


Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 11:00D

Holdtölte 6:12
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

A Vénusz a Nyilas jegyébe lép 21:00Christian GodefroyA Vénusz a Bak jegyébe lép 1:00Stuart Lichtmann
irrigationwashingforce_fallforce_fallforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_liftgassinggassingforce_fallirrigationwashinggassingforce_liftforce_liftirrigationwashing
SkorpióNyilasBakSkorpióNyilasBakVízöntőVízöntőHalakKosBikaIkrekRák
víz-levéltűz-termésföld-gyökérvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-viráglevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Skorpió a nemi és a kiválasztószerveket, a húgyhólyagot, a végbelet és a szexualitást befolyásolja. Székrekedéskor ne hashajtó után nyúljon, próbálja ki a az aszalt szilvát vagy a fügét. Vágjon fel néhány darabot, éjszakára áztassa be vízbe, reggel éhgyomorra igya meg a levet és egye meg a gyümölcsöt - tisztítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti az aranyeres panaszokat. Antibakteriális hatása is van.  Müzlihez keverheti, süteményt süthet belőle, baromfi- vagy vadhúshoz is tálalhatja.

Ha böjtöl, ne a diétára, hanem a test megtisztítására összpontosítson.

A Nyilas a combot, a csípőt, a keresztcsontot és a mozgékonyságot befolyásolja. Az izmokat és az izületeket a meleg fürdő, a szauna és a masszázs lazítja le. Egész testét kefével masszírozza át, a bőr vérellátása javul, a pórusokon át távoznak a salakanyagok.  A Holt-tenger sója védi a bőrt a kiszáradástól., ellazítja és kisimítja a kötőszöveteket. A fürdővízhez adjon sót, ideális a 37 fokos víz.

A Skorpió a nemi és a kiválasztószerveket, a húgyhólyagot,a végbelet és a szexualitást befolyásolja. A reggeli nagyon fontos. Ha kihagyja, hajlamossá válik arra, hogy a többi étkezéskor túl sokat egyen. A zabpehely energiát ad, a szacharidjai lassan emésztődnek meg.

A Bak befolyásolja a csontokat, a térdet, a testtartást, a mozgást éa a bőrt. Itt az ideje, hogy tápláló pakolással ápoljuk a bőrünket.

Fürödjön, masszírozza meg a testét, szaunázzon. Vágja és reszelje le a körmeit a kezés és a lábán.

A Vízöntő a lábszárat, a sípcsontot, a bokát, a sarkat és a visszereket befolyásolja. Ha pihen, feküdjön a földre, a talpát pedig merőlegesen helyezze a falra.

 

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállalat befolyásolja. Gargalizáljon, ezzel megelőzheti a megfázást.

Ezekben a napokban viseljen sálat.

Ha teliholdkor böjtöl, próbálja ki az ananásznapot. Az ananász  egyebek mellett biotint, B12- és E-vitamint, valamint 16-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A bromelin enzim lebontja a fehérjét és megsemmisíti a belekben a parazitákat.

 

tartalomjegyzék

Hold

 

A Hold az égbolt második legszembetűnőbb égiteste. Keletről nyugat felé mozog, mint a Nap, a csillagok és a bolygók, amit az okoz, hogy a Föld ellenkező irányba halad, ám a csillagok között lassan kelet felé mozog. Mégpedig azért, mert ugyanabba az irányba kering a Föld körül, mégpedig másodpercenként egy kilométeres sebességgel. Ezért minden éjszaka más csillagok társaságában látjuk, és kissé később kel fel és nyugszik le, mint az előző éjszaka. A Hold változtatja formáját, szaknyelven fázisait, mert mindig más irányból világítja meg a Nap. A nyugati alkonyatkor látható keskeny sarló estére megnő, ilyenkor a D betű formáját veszi fel. Ez a félhold. Egy héttel később, amikor szembe kerül a Nappal, teliholddá nő és egész éjszaka látható. Ezután fogyatkozni kezd, a D betű fordított képét mutatja, és reggel látható. A C alakú keskeny holdsarló napkeltekor eltűnik. A két újhold fázis között (szinodikus hónap) átlagosan 29 nap 12 óra és 44 perc telik el. A Hold mozgás közben gyakran találkozik csillagokkal és a bolygókkal, érdekes csillagképeket alkot velük.

 

A holdsarló mozgása 2020-ban

 

A keskeny holdsarló lenyűgöző látvány, amit napnyugtakor, újhold után egy-két nappal távcsővel vagy szabad szemmel figyelhetünk meg, amikor a horizont felett nem túl magasan, nyugati irányban „fiatal" Holdként tűnik fel. Ilyen megfigyelésre a január és a június alkalmas. 2020-ban ez a következő időpontokban következik be (közép-európai idő szerint):

 

január 26-án, újhold után 1,77 nappal, 17 óra 19 perckor délnyugaton

január 27én, újhold után 2,77 nappal, 17 óra 20 perckor délnyugaton

február 25-én, újhold után 2,05 nappal, 18 óra 07 perckor délnyugaton

március 26-án, újhold után 2,34 nappal, 18 óra 56 perckor nyugaton

április 24-én, újhold után 1,68 nappal, 20 óra 44 perckor nyugaton

május 24-én, újhold után 2,08 nappal, 21 óra 33 perckor nyugaton

június 23-án, újhold után 2,56 nappal, 21 óra 58 perckor nyugaton 

 

Reggel napkelte előtt, egy-két nappal újhold előtt, főleg júliustól decemberig az „öreg" Hold lesz látható a keleti horizont környékén, mégpedig az alábbi időpontokban:

 

július 19-én, újhold előtt 1,62 nappal, 4 óra 31 perckor északkeleten

augusztus 18-én, újhold előtt 0,98 nappal, 5 óra 19 perckor keleten

szeptember 16-án, újhold előtt 30 nappal, 6 óra 05 perckor keleten

október 15-én, újhold előtt 1,63 nappal, 6 óra 50 perckor keleten

november14-én, újhold előtt 0,99 nappal, 6 óra 36 perckor kelet-délkeleten (a Merkúrnál)

december 13-án, újhold előtt 42 nappal, 7 óra 12 perckor délkeleten (a Vénusz közelében)

 

Közben gyönyörködjünk a hamuszürkefény-jelenségben is. A Nap által megvilágított sarlón kívül a Hold többi része gyengén világít, gyakran látjuk rajta az ismert sötét foltokat, az úgynevezett holdtengereket. A Hold gyengén megvilágított részeit a Nap által megvilágított Föld teszi fényessé.

 

 ...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot! 

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2020. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2520 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional