Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2024

020304050607080910111213141514151617181920
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Melinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValérSzilárdaValérEtelka,AlettaLázár,OlimpiaAugusztaViola,ViolettaTeofil
Az önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapjaEzüstvasárnapAranyvasárnap
December 2019December 2019December 2020
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 11:00D

Holdtölte 6:12
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

Újhold
17:16


N

A szerelem minden nagy tett kezdete. Kollár
Stuart Lichtmann
gassingforce_fallirrigationwashinggassingforce_liftforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_lift
VízöntőHalakKosBikaIkrekRákNyilasBakVízöntőHalak
levegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállalat befolyásolja. Gargalizáljon, ezzel megelőzheti a megfázást.

Ezekben a napokban viseljen sálat.

Ha teliholdkor böjtöl, próbálja ki az ananásznapot. Az ananász  egyebek mellett biotint, B12- és E-vitamint, valamint 16-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A bromelin enzim lebontja a fehérjét és megsemmisíti a belekben a parazitákat.

 

tartalomjegyzék

replica relojes

Időfajták

 

A mindennapi életben a közép-európai idő érvényes. Annak az időzónának az egyik nevéről van szó, amely 1 órával jár az egyezményes koordinált világidő előtt. Nem függ össze a Nap tényleges mozgásával, ugyanis év közben az rendszertelenül mozog az égbolton. A közép-európai idő az úgynevezett látszólagos középnap-mozgásból indul ki. Akkor van nálunk dél, amikor a Nap Greenwechtől keletre 15° szögtávolságban delel. Az európai országok többségében ez van érvényben. Folyamatos érvényesülését a Mainflingenben elhelyezett DCF77 hosszú hullámú rádióadó szavatolja, ami közvetlenül vagy további állomás segítségével ellenőrzi a távoli időjelzők működését.

 

Az Európai Unió országaiban a közép-európai nyári idő van érvényben, amely egy órával jár előbbre a közép-európaitól. A nyári idő az utolsó márciusi vasárnapon kezdődik és az utolsó októberi vasárnapon ér véget. A naptárban az időt mindig az éppen érvényes időzóna szerint tüntetjük fel. 2020-ban a nyári időszámítás március 29-én kezdődik, amikor közép-európai idő szerint két órakor közép-európai idő szerint három órára állítjuk az órát. A nyári időszámítás október 25-én, vasárnap ér véget. Ilyenkor közép-európai idő szerint három órakor közép-európai idő szerint két órára állítjuk az órát.

 

Időzónák

 

A reggel, a dél és az este mindenütt máskor van - minden meridiánnak megvan a maga ideje. Ezek közül a mindennapi életben csak néhányat, az úgynevezett időzónákat használjuk. Közülük a legjelentősebb az egyezményes világidő (UT), amelyet a greenwichi délkört figyelembe véve a középnap mozgása szerint számítják ki. Az eredeti elképzelés szerint a Föld 24 időzónára oszlott, s közöttük egy óra különbség van, vagyis 0°, 15°, 30°, 45°, 60°, 75° stb. E meridiántól 7,5°-kal nyugatra és 7,5°-kal keletre húzódik az adott zóna határa. Ezt az ideális sémát azonban az államhatárok és a nyári idő bevezetése szerint módosították. Például Kínában - bár öt időzónába tartozik - egységes, mégpedig a közép-európai időt, 8 órát használnak. Indiában közép-európai idő, 5 óra 30 perc az aktuális idő. A keletebbre elterülő államok - például Ausztrália - időzónái a mi közép-európai időnkhöz viszonyítva hét-kilenc órával előbbre vannak, Japán 8 órával. Ellenben a nyugatra fekvő országok időzónái hozzánk viszonyítva hátrább vannak - az Egyesült Államok keleti része öt vagy hat órával, nyugati része pedig 9 órával.

 

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2022. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a Hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Szeresse önmagát

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: még nem ismert
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional