Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2024

020304050607080910111213141514151617181920
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Melinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValérSzilárdaValérEtelka,AlettaLázár,OlimpiaAugusztaViola,ViolettaTeofil
Az önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapjaEzüstvasárnapAranyvasárnap
December 2019December 2019December 2020
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 11:00D

Holdtölte 6:12
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

Újhold
17:16


N

A szerelem minden nagy tett kezdete. Kollár
Stuart Lichtmann
gassingforce_fallirrigationwashinggassingforce_liftforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_lift
VízöntőHalakKosBikaIkrekRákNyilasBakVízöntőHalak
levegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállalat befolyásolja. Gargalizáljon, ezzel megelőzheti a megfázást.

Ezekben a napokban viseljen sálat.

Ha teliholdkor böjtöl, próbálja ki az ananásznapot. Az ananász  egyebek mellett biotint, B12- és E-vitamint, valamint 16-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A bromelin enzim lebontja a fehérjét és megsemmisíti a belekben a parazitákat.

 

tartalomjegyzék

Csillagok és csillagképek

 

Az égbolton a csillagokból látható a legtöbb. Egy felhőtlen, sötét éjszakán szabad szemmel akár háromezer csillagot is felfedezhetünk. A csillagos ég keletről nyugat felé mozog, a csillagok is felkelnek és lenyugszanak. Az ember ősidők óta csillagcsoportokat, csillagképeket alkotott belőlük. Többségüket jellegzetes formájuk alapján ismerjük fel, például van repülő hattyú alakú, szekér vagy W formájú. Épp a csillagképek alapján tudjuk azonosítani a csillagokat. Jó látási viszonyok között a Tejutat az égbolton elnyúló homályos sávnak látjuk. Pedig ez is csillagokból áll, erről akár egy kis messzelátóval is meggyőződhetünk. A csillagok közötti teret pedig olyan anyag „tölti ki", amely néhol csillagködként érzékelhető, gyakran a legkülönfélébb formákban, amelyek csak fényképeken rajzolódnak ki igazán szépen.

 

Az égbolt északi részén van két olyan csillag illetve csillagkép, amelyeket mindig ugyanott látunk. Legismertebb a Nagy Göncöl, amely lényegében a Nagy Medve, egy nagyobb, kevésbé látványos csillagkép egyik csillagcsoportja. A Nagy Göncöl négy csillaga alkotja a „szekeret", három pedig a „rudat". Ha a „szekér" hátsó két csillagának látszólagos távolságát az ötszörösével hosszabbítjuk meg, egy fontos csillaghoz, a Sarkcsillaghoz jutunk.

 

A Sarkcsillag északon állandóan világít, eszerint határozhatjuk meg az égtájakat.

 

Ha a Nagy Göncöl szekerének hátsó oldalától folytatjuk az utat a Sarkcsillagon át, egy W alakú, világos csillagképhez érkezünk. Ez a Kassziopeia csillagkép, amely egy, a görög mitológiából ismert etiópiai királynőről kapta a nevét. A Nagy Medvét és a Nagy Göncölt tavasszal csak a zeniten találjuk meg, ősszel viszont Északon és egészen alacsonyan helyezkednek el. Ezzel szemben a Kassziopeia ősszel jár a legmagasabban, és tavasszal a legalacsonyabban. A tavaszi hónapokban legtisztábban látható csillagképek az Oroszlán, a Pásztor és a Szűz. Ezek legfényesebb csillagai a Regulus, az Arctur és a Spica, amelyek egy másik tájékozódási mintát, az úgynevezett „tavaszi háromszöget" alkotják. A legszebb nyári csillagképek a Lant, a Hattyú és a Sas, amelyek három fényes csillaga, a Vega, a Deneb és az Altair alkotják a „nyári háromszöget". Az őszt a Pegazus és golden goose imitacion az Andromeda fémjelzi, de télen is nagyon szép csillagképeket láthatunk, élükön az Orionnal, sőt megcsodálhatjuk a Bakot, az Ikreket, és a nem túl feltűnő Nagy Kutyában fénylő Szíriuszt is. Közel a zenithez ragyog a Capella, amely azért érdekes, mert valójában sark közeli csillag, vagyis nyáron az északi horizonton láthatjuk. A fényes csillagok télen sokszögű alakzatot alkotnak: a zenittől az óramutatóval megegyező irányban a sárgás Capella, a Bikában a narancssárgás Aldebaran vagy másnéven Bujdosók Lámpása, az Orion lábánál a fehér Rigel.

 

Legalacsonyabban a Szíriusz, továbbbá a Procyon a Kis Kutya csillagképben, majd a képzeletbeli óralap tizedik fokán az Ikrek csillagkép két csillaga, a Castor és a Pollux világít. Mögötte ismét a Capellával, találkozhatunk. A sokszögű csillagképben az Orion vállán a vöröses Betelgeuse világít.

 

...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2022. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a Hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Szeresse önmagát

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: még nem ismert
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional