Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2024

020304050607080910111213141514151617181920
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Melinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValérSzilárdaValérEtelka,AlettaLázár,OlimpiaAugusztaViola,ViolettaTeofil
Az önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapjaEzüstvasárnapAranyvasárnap
December 2019December 2019December 2020
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 11:00D

Holdtölte 6:12
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

Újhold
17:16


N

A szerelem minden nagy tett kezdete. Kollár
Stuart Lichtmann
gassingforce_fallirrigationwashinggassingforce_liftforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_lift
VízöntőHalakKosBikaIkrekRákNyilasBakVízöntőHalak
levegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállalat befolyásolja. Gargalizáljon, ezzel megelőzheti a megfázást.

Ezekben a napokban viseljen sálat.

Ha teliholdkor böjtöl, próbálja ki az ananásznapot. Az ananász  egyebek mellett biotint, B12- és E-vitamint, valamint 16-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A bromelin enzim lebontja a fehérjét és megsemmisíti a belekben a parazitákat.

 

tartalomjegyzék

replica uhren

Egyszerű és különös telihold

 

A Hold ellipszis alakú pályán kering a Föld körül, és közben állandóan változik a köztük lévő távolság: 356 400 km-től (perigeum) 406 700 km-ig (apogeum). Az utóbbi években egyre többet foglalkoznak azzal a jelenséggel, amikor a perigeumtól nem messze van a telihold. Az újságírók ezt szuper teliholdnak (supermonn) nevezték el. Ilyenkor a Hold a szokásosnál valamivel nagyobb és fényesebb. Ám műszerek nélkül csaknem megkülönböztethetetlen az „egyszerű" teliholdtól.

 

cartier kopior bell ross replica replik-uhren

Sokkal nagyobb különbségek vannak a téli teliholdak között, amikor a Hold az égbolton nagyon magasan van és jól látható, különösen a nyári teliholddal összehasonlítva, amikor a Hold délen halad és közvetlenül a horizont felett marad. De figyelem! Ha szuper telihol­dat szeretnénk látni, hát lesz: 2019. február 19-én 16 óra 53 perckor, amikor a perigeum közelében telihold lesz, vagyis amikor a Földet legjobban, 365 900 kilométerre közelíti meg. (A legkisebb telihold szeptember 14-én 6 óra 33 perckor, 406 200 kilométerre lesz a Földtől.)

 

Sokkal látványosabb, ám kevésbé ismert az a jelenség, ami az égi Hold-pályájával függ össze. A Hold nem az ekliptikán halad, hanem körülbelül 5 fokos szöget zár be vele, és úgynevezett csomókban keresztezi egymást az ekliptikával, amelyek szintén fokoza­tosan haladnak. Ha a „csomó" megegyezik a tavaszi ponttal, decemberben teliholdkor a Hold rendkívül magasra emelkedik az égbolton, éppen azzal az 5°-kal magasabbra, mint a Nap a nyári napfordulón. Ezt a magasságot 2025. december 5-én éri el, vagyis erre a jelenségre néhány évet várnunk kell.

 

...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2022. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a Hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Szeresse önmagát

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: még nem ismert
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional