Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2019

282930310102032526272829300102030405060708
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Simon, Szimonetta, SzimónaNárciszAlfonz, ZenóbiaFarkasMariannaAchilleszGyőző, HubertKatalin,Katinka,KatrinVirágVirgilStefániaBrenda, TaksonyAndrás,AndorElzaMelinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, Marion
Takarékossági világnap,Mindenszentek napjaHalottak napjaA növényvédő szerek elleni harc napjaA nők elleni erőszak megszűntetésének világnapjaAdvent első vasárnapjaAz önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapja
November 2019December 2019December 2019
Újhold 4:39
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
A ma levágott ágak tartósabbak.


D
A reformáció emléknapja,
Az UNICEF napja

Novemberben a legveszélyeztetettebb a tüdő.
Az életpontosan azt adja, amit várnak tőle.
C

Újhold 16:06
Ekkor legmagasabb a dagály.
DAz energia az, ami mindent mozgásba hoz. Arisztotelész


Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Vénusz a Nyilas jegyébe lép 21:00Christian GodefroyA Vénusz a Bak jegyébe lép 1:00Stuart Lichtmann
irrigationwashingforce_fallforce_fallforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_liftgassinggassingforce_fallirrigationwashing
SkorpióNyilasBakSkorpióNyilasBakVízöntőVízöntőHalakKos
víz-levéltűz-termésföld-gyökérvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-viráglevegő-virágvíz-levéltűz-termés

A Skorpió a nemi és a kiválasztószerveket, a húgyhólyagot, a végbelet és a szexualitást befolyásolja. Székrekedéskor ne hashajtó után nyúljon, próbálja ki a az aszalt szilvát vagy a fügét. Vágjon fel néhány darabot, éjszakára áztassa be vízbe, reggel éhgyomorra igya meg a levet és egye meg a gyümölcsöt - tisztítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti az aranyeres panaszokat. Antibakteriális hatása is van.  Müzlihez keverheti, süteményt süthet belőle, baromfi- vagy vadhúshoz is tálalhatja.

Ha böjtöl, ne a diétára, hanem a test megtisztítására összpontosítson.

A Nyilas a combot, a csípőt, a keresztcsontot és a mozgékonyságot befolyásolja. Az izmokat és az izületeket a meleg fürdő, a szauna és a masszázs lazítja le. Egész testét kefével masszírozza át, a bőr vérellátása javul, a pórusokon át távoznak a salakanyagok.  A Holt-tenger sója védi a bőrt a kiszáradástól., ellazítja és kisimítja a kötőszöveteket. A fürdővízhez adjon sót, ideális a 37 fokos víz.

A Skorpió a nemi és a kiválasztószerveket, a húgyhólyagot,a végbelet és a szexualitást befolyásolja. A reggeli nagyon fontos. Ha kihagyja, hajlamossá válik arra, hogy a többi étkezéskor túl sokat egyen. A zabpehely energiát ad, a szacharidjai lassan emésztődnek meg.

A Bak befolyásolja a csontokat, a térdet, a testtartást, a mozgást éa a bőrt. Itt az ideje, hogy tápláló pakolással ápoljuk a bőrünket.

Fürödjön, masszírozza meg a testét, szaunázzon. Vágja és reszelje le a körmeit a kezés és a lábán.

A Vízöntő a lábszárat, a sípcsontot, a bokát, a sarkat és a visszereket befolyásolja. Ha pihen, feküdjön a földre, a talpát pedig merőlegesen helyezze a falra.

 

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

 

tartalomjegyzék

Januári égbolt

 

A látványos téli Orion csillagkép 22 órakor délen éri el csúcspontját, az éjszakai égbolt legfényesebb csillaga, a Szíriusz pedig 23 órakor délen világít. A Tejút délről észak felé halad, és az Oriontól nem messze látható. Az Oroszlán csillagkép keleten tűnik fel este, előrejelezve a tavasz közeledtét, s 3 órakor a Nagy Göncöl csillagaival együtt mutatkozik. Telihold előtt a Hold január 2-án 6 órakor a Vénusztól keletre és a Jupitertől északra halad. A Fiastyúk, a Hiádok és a Hold l6-án 21 órakor magasan délen érdekes csoportot alkot. A Hold konstellációja a Bika csillagkép Aldebaran csillagával 17-én 19 óra 30 perckor következik be. Teljes napfogyatkozás 21-én reggel figyelhető meg. A Hold és a Regulus csillag konstellációja az Oroszlán csillagképben 23-án 2 óra 40 perckor röviddel a telihold után alakul ki. A holdsarlót a Vénusszal és a Jupiterrel együtt négy hét múlva, 31-én reggel 6 óra 20 perckor láthatjuk ismét a délkeleti horizont felett.

 

Egészség

 

Januárban a hagyományos kínai orvoslás szerint a húgyhólyagot kell erősíteni. A húgyhólyag üreges, rugalmas szerv, amely a medencében helyezkedik el, s amely a vizeletet gyűjti össze és választja ki. A vizelet a vese által termelt folyékony hulladék. Ahhoz, hogy a szervezetből a felesleges vegyszerek és mérgek távozzanak, elegendő vízre van szükség. A test súlyának több mint a felét víz alkotja, minden testfunkció része. Ha elegendő víz van a szervezetben, a vizelet világos, víz színű, ha viszont vízhiány van, akkor a vizelet sötétsárga, sőt barna. Naponta legalább két liter vizet kellene meginni, (beleértve a gyógynövényteát is). A szervi óra szerint a húgyhólyag maximális aktivitása naponta 15 és 17 óra közé esik.

 

A húgyhólyag betegségeinek népi gyógyszere a vörös áfonya - a termése és a levelei. Legjobb frissen vagy szárítva fogyasztani. Csökkenti a vizelet pH-értékét és megsemmisíti a káros baktériumokat a húgyvezetékben. Számos tanulmány igazolta egyedülálló hatását a húgyúti fertőzések, a vesegyulladás, az inkontinencia, a prosztatagyulladás, a menstruációs panaszok és mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében. Hatása teljes mértékben pótolja az ismert medvehagymát. Erős természetes antioxidánsként rákellenes hatása is van, segít megelőzni az infarktust, a szívbetegségeket, csökkenti a vércukorszintet. Figyelem: erős vízhajtó hatása miatt terhesség és szoptatás alatt nem ajánlatos. Vörös áfonya leveléből készült tea: a szárított áfonyaleveleket öntse le hideg vízzel (két kanállal negyed liter vízre), 12-24 óráig hagyja állni, aztán forralja fel és szűrje le. Naponta 1 -2 csészével igyon belőle.

  

...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2020. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2520 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional