Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2024

020304050607080910111213141514151617181920
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Melinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValérSzilárdaValérEtelka,AlettaLázár,OlimpiaAugusztaViola,ViolettaTeofil
Az önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapjaEzüstvasárnapAranyvasárnap
December 2019December 2019December 2020
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 11:00D

Holdtölte 6:12
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

Újhold
17:16


N

A szerelem minden nagy tett kezdete. Kollár
Stuart Lichtmann
gassingforce_fallirrigationwashinggassingforce_liftforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_lift
VízöntőHalakKosBikaIkrekRákNyilasBakVízöntőHalak
levegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállalat befolyásolja. Gargalizáljon, ezzel megelőzheti a megfázást.

Ezekben a napokban viseljen sálat.

Ha teliholdkor böjtöl, próbálja ki az ananásznapot. Az ananász  egyebek mellett biotint, B12- és E-vitamint, valamint 16-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A bromelin enzim lebontja a fehérjét és megsemmisíti a belekben a parazitákat.

 

tartalomjegyzék

Januári égbolt

 

A látványos téli Orion csillagkép 22 órakor délen éri el csúcspontját, az éjszakai égbolt legfényesebb csillaga, a Szíriusz pedig 23 órakor délen világít. A Tejút délről észak felé halad, és az Oriontól nem messze látható. Az Oroszlán csillagkép keleten tűnik fel este, előrejelezve a tavasz közeledtét, s 3 órakor a Nagy Göncöl csillagaival együtt mutatkozik. Telihold előtt a Hold január 2-án 6 órakor a Vénusztól keletre patek philippe replica és a Jupitertől északra halad. A Fiastyúk, a Hiádok és a Hold l6-án 21 órakor magasan délen érdekes csoportot alkot. A Hold konstellációja a Bika csillagkép Aldebaran csillagával 17-én 19 óra 30 perckor következik be. Teljes napfogyatkozás 21-én reggel figyelhető meg. A Hold és a Regulus csillag konstellációja az Oroszlán csillagképben 23-án 2 óra 40 perckor röviddel a telihold után alakul ki. A holdsarlót a Vénusszal és a Jupiterrel együtt négy hét múlva, 31-én reggel 6 óra 20 perckor láthatjuk ismét a délkeleti horizont felett.

 

Egészség

 

Januárban a hagyományos kínai orvoslás szerint a húgyhólyagot kell erősíteni. A húgyhólyag üreges, rugalmas szerv, amely a medencében helyezkedik el, s amely a vizeletet gyűjti össze és választja ki. A vizelet a vese által termelt folyékony hulladék. Ahhoz, hogy a szervezetből a felesleges vegyszerek és mérgek távozzanak, elegendő vízre van szükség. A test súlyának több mint a felét víz alkotja, minden testfunkció része. Ha elegendő víz van a szervezetben, a vizelet világos, víz színű, ha viszont vízhiány van, akkor a vizelet sötétsárga, sőt barna. Naponta legalább két liter vizet kellene meginni, (beleértve a gyógynövényteát is). A szervi óra szerint a húgyhólyag maximális aktivitása naponta 15 és 17 óra közé esik.

 

A húgyhólyag betegségeinek népi gyógyszere a vörös áfonya - a termése és a levelei. Legjobb frissen vagy szárítva fogyasztani. Csökkenti a vizelet pH-értékét és megsemmisíti a káros baktériumokat a húgyvezetékben. Számos tanulmány igazolta egyedülálló hatását a húgyúti fertőzések, a vesegyulladás, az inkontinencia, a prosztatagyulladás, a menstruációs panaszok és mozgásszervi betegségek megelőzésében replica orologi di lusso italia és kezelésében. Hatása teljes mértékben pótolja az ismert medvehagymát. Erős természetes antioxidánsként rákellenes hatása is van, segít megelőzni az infarktust, a szívbetegségeket, csökkenti a vércukorszintet. Figyelem: erős vízhajtó hatása miatt terhesség és szoptatás alatt nem ajánlatos. Vörös áfonya leveléből készült tea: a szárított áfonyaleveleket öntse le hideg vízzel (két kanállal negyed liter vízre), 12-24 óráig hagyja állni, aztán forralja fel és szűrje le. Naponta 1 -2 csészével igyon belőle.

  

...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot!

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2022. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a Hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Szeresse önmagát

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: még nem ismert
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional