Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2020

28293031010203252627282930010203040506070809101112131415
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
Simon, Szimonetta, SzimónaNárciszAlfonz, ZenóbiaFarkasMariannaAchilleszGyőző, HubertKatalin,Katinka,KatrinVirágVirgilStefániaBrenda, TaksonyAndrás,AndorElzaMelinda, VivienFerenc, Olivia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValér
Takarékossági világnap,Mindenszentek napjaHalottak napjaA növényvédő szerek elleni harc napjaA nők elleni erőszak megszűntetésének világnapjaAdvent első vasárnapjaAz önkéntesek nemzetközi napjaAdvent második vasárnapjaEzüstvasárnap
November 2019December 2019December 2019December 2019
Újhold 4:39
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
A ma levágott ágak tartósabbak.


D
A reformáció emléknapja,
Az UNICEF napja

Novemberben a legveszélyeztetettebb a tüdő.
Az életpontosan azt adja, amit várnak tőle.
C

Újhold 16:06
Ekkor legmagasabb a dagály.
DAz energia az, ami mindent mozgásba hoz. Arisztotelész


Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.
Első nagyed 7:58
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk lenni.

Földtávol 5:00
Minden, amit az ember tesz, tükrözi azt, ami benne van.


A Merkúr a Nyilas jegyébe lép 11:00D

Holdtölte 6:12
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.
C

A Vénusz a Nyilas jegyébe lép 21:00Christian GodefroyA Vénusz a Bak jegyébe lép 1:00Stuart Lichtmann
irrigationwashingforce_fallforce_fallforce_liftirrigationwashingforce_fallforce_liftgassinggassingforce_fallirrigationwashinggassingforce_liftforce_liftirrigationwashing
SkorpióNyilasBakSkorpióNyilasBakVízöntőVízöntőHalakKosBikaIkrekRák
víz-levéltűz-termésföld-gyökérvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-viráglevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Skorpió a nemi és a kiválasztószerveket, a húgyhólyagot, a végbelet és a szexualitást befolyásolja. Székrekedéskor ne hashajtó után nyúljon, próbálja ki a az aszalt szilvát vagy a fügét. Vágjon fel néhány darabot, éjszakára áztassa be vízbe, reggel éhgyomorra igya meg a levet és egye meg a gyümölcsöt - tisztítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet, enyhíti az aranyeres panaszokat. Antibakteriális hatása is van.  Müzlihez keverheti, süteményt süthet belőle, baromfi- vagy vadhúshoz is tálalhatja.

Ha böjtöl, ne a diétára, hanem a test megtisztítására összpontosítson.

A Nyilas a combot, a csípőt, a keresztcsontot és a mozgékonyságot befolyásolja. Az izmokat és az izületeket a meleg fürdő, a szauna és a masszázs lazítja le. Egész testét kefével masszírozza át, a bőr vérellátása javul, a pórusokon át távoznak a salakanyagok.  A Holt-tenger sója védi a bőrt a kiszáradástól., ellazítja és kisimítja a kötőszöveteket. A fürdővízhez adjon sót, ideális a 37 fokos víz.

A Skorpió a nemi és a kiválasztószerveket, a húgyhólyagot,a végbelet és a szexualitást befolyásolja. A reggeli nagyon fontos. Ha kihagyja, hajlamossá válik arra, hogy a többi étkezéskor túl sokat egyen. A zabpehely energiát ad, a szacharidjai lassan emésztődnek meg.

A Bak befolyásolja a csontokat, a térdet, a testtartást, a mozgást éa a bőrt. Itt az ideje, hogy tápláló pakolással ápoljuk a bőrünket.

Fürödjön, masszírozza meg a testét, szaunázzon. Vágja és reszelje le a körmeit a kezés és a lábán.

A Vízöntő a lábszárat, a sípcsontot, a bokát, a sarkat és a visszereket befolyásolja. Ha pihen, feküdjön a földre, a talpát pedig merőlegesen helyezze a falra.

 

A Kos a fejre, az agyra, és az életerőre hat. Tanulja meg szeretni és elfogadni önmagát. Erősítse ömbizalmát, tegye rendbe az életét. Írja fel azoknak az embereknek a nevét, akikkel jól érzi magát, akikkal nevetni szokott. * Ha életerőre van szüksége, három héten át igyon meg naponta egy pohár orbáncfűteát..* Ujjaival masszírozza meg a fejbőrét, egy hajtincset addig húzzon, amíg enyhe fájdalmat érez. Ezzel javul a fejbőr vérellátása, a hajhagymák több tápanyagot kapnak.... 

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállalat befolyásolja. Gargalizáljon, ezzel megelőzheti a megfázást.

Ezekben a napokban viseljen sálat.

Ha teliholdkor böjtöl, próbálja ki az ananásznapot. Az ananász  egyebek mellett biotint, B12- és E-vitamint, valamint 16-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A bromelin enzim lebontja a fehérjét és megsemmisíti a belekben a parazitákat.

 

tartalomjegyzék

Naptári adatok 2020-ban

 

A 2020-as év a Gergely- vagy Gregorián-naptár szerint 366 napból álló szökőév. Nálunk közép-európai idő szerint január 1-jén 0 óra 00 perc 00 másodperckor kezdődik. Mi a Gergely-naptárat használjuk. Nagyon pontos szoláris naptárról van szó. Alapja a Föld Nap körüli keringése, ami a Nap látszólagos égi mozgásában tükröződik, és az évszakok váltakozásával függ össze. 3280 év alatt egy nap eltérés jön létre.

 

2020 vasárnapi betűje az E és a D, vagyis az év szerdával kezdődik ésaz év ötödik napja a  vasárnap.

 

2020-ban a húsvétvasárnap április 12-re esik.

 

A Gergely-naptár 2020-as éve megegyezik:

 

 • a Juliánusz-naptár 2020-as évével, az úgynevezett régi stílussal, amely szintén 366 napos szökőév. A Gergely naptár szerint január 14-én kezdődik. Ezt a történelmileg jelentős naptárt Julius Cézárról nevezték el, és Krisztus előtt 45. január l-jén lépett életbe. Mivel elég pontos volt, sokkal tovább volt érvényben, mint azt megalkotói remélték. Ezért a 16. század végére 10 napos késés keletkezett. A hibát az a reform küszöbölte ki, amelyet XIII. Gergely pápa 1582-ben, hosszú tanácskozást követően az Inter gravissimas bullával újított meg. Így jött létre a Gergely-naptár.

 

 • a görög vagy bizánci időszámítás 7528/7528-es évével. 7528 a görög vagy bizánci számítás szerint 2019. szeptember 14-én kezdődött, a 7529-es év pedig 2019. szeptember 14-én. A bizánci éra időszámításunk előtt 5509. szeptember 14-én (vagyis a Gergely-naptár szerinti szeptember elsején) kezdődött. Úgy tartják, hogy ezen a napon teremtette Isten a világot.

 

 • a zsidó időszámítás 5780/5781-es évével. Az 5780-as év szokásos év, 355 napig tart, 2019. szeptember 30-án kezdődik és 2020. szeptember 18-án ér véget. Az 5780-as év nem szökőév, 355 napig tart, 2019. szeptember 30-án kezdődik és 2020. szeptember 18-án ér véget. A pészah, a zsidó húsvét, 5780. niszan 14-22-re, vagyis 2020. április 8-16-ára esik. A zsidó naptár a legbonyolultabb a ma használatos időszámítási rendszerek közül, és nagyon pontos. Az év hat fajtájával számol. Tulajdonképpen holdnaptár, de alkalmazkodik a szoláris naptárhoz úgy, hogy pontos szabályok szerint időnként beszúr az évbe 13., szökőhónapot, az ádárt. A muszlimoknál ez például kifejezetten tilos.

 

 • a muszlim Hidzsra időszámítás 1441/1442-es évével. Az 1441-es év rendes év 354 nappal, 2019.szeptember 1-én kezdődikt és 2019. augusztus 19-én ér véget (minden adat a muszlim naptár arab változatára vonatkozik). A ramadán 1441-ben  2020.április 24-én kezdődik és május 23-án ér véget. Az 1442-es év szökőév 355 nappal; 2020. augusztus 20-án kezdődik és 2021. augusztus 9-én ér véget.

 

 • az Ab Urbe condita (A.U.C. - Róma megalapítása óta) 2773-as évével. 2020. január 14-én kezdődik. Ezt az időszámítást néhány nyugat-európai történész egészen a 17. század végéig használta. Ez az időszámítás i. e. 753. január 1-jén kezdődött, de ma már csak mitikus eseményként tekintünk rá. Ennek az érának ma már csak történelmi jelentősége van.

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2020. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

 • Szállítási költségek:
  • postai utánvét: ~2520 Ft
  • személyes:ingyenes
 • Személyes átvétel címe:
  • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional