Szépasszony Lunáris Kalendáriuma 2018

19202122232425262728293001020304050607080910111213141516
HétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnapHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntekSzombatVasárnap
ErzsébetJolánOlivérCecilíaKelemen, KlementinaEmmaKatalin, Katinka, KatrinVirágVirgilStefániaBrenda, TaksonyAndrás, AndorElzaMelinda, VivienFerenc, Olívia, XavérBarbara, Borbála, BorókaVilmaDöníz, MiklósAmbrusMária, MarionNatália, NatasaJudit, LorettaÁrpádGabriellaLuca, Lúcia, OtíliaSzilárdaValérEtelka, Aletta
A gyermekjogok világnapjaAIDS elleni viágnapAdvent első vasárnapja.Az önkéntesek nemzetközi napja.A nemzetközi polgári repülés napja.Az írástudatlanság ellen folytatott harc napja.Advent második vasárnapjaA Merkúr a Nyilas jegyébe lép.Ezüstvasárnap
November 2018December 2018December 2018December 2018D
Holdtölte 6:39
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

C


A szerelem mindenre igényt tart, és joggal. Beethoven
Földközel 13:00

Ne dolgozzon a talajjal és a növényekkel!
C

Utolsó negyed 118
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert részségesek akarunk maradni.

A Merkúr a Skorpió jegyébe lép. 13:00
Decemberben a legnagyobb terhelés a vastagbelet éri.

A Vénusz a Skorpió jegyébe lép. 18:00C
Újhold 8:20
Ekkor legmagasabb a dagály.
Böjtölünk, mert egészségesek akarunk maradni.

D

D


Első negyed 12:49
A dagály minimális.
Böjtölünk, mert egészségek akarunk maradni.


A Nap a Nyilas jegyébe lép 10:01.A legboldogabb az, akinek a legkevesebb kívánsága van. BuddhaAz Újhold fontos a Nyilas jegyűeknek.Nincs más vereség, mint az, ha abbahagyjuk a küzdelmet. CoraA megismerés igazi forrása a tévedés. Capek
gassingforce_liftforce_fallirrigationwashingforce_fallhaircuthairdresserforce_fallgassingirrigationwashingforce_fallforce_liftforce_liftgassingirrigationwashingforce_lift
KosBikaIkrekRákOroszlánSzűzMérlegMérlegSkorpióNyílasBakBakVízöntőHalak
tűz-termésföld-gyökérlevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérlevegő-viráglevegő-virágvíz-levéltűz-termésföld-gyökérföld-gyökérlevegő-virágvíz-levél

A Kos a fejre, az agyra és az életerőre hat. A stresszt úgy kerülheti el, ha megtervezi a feladatait és semmi fontosat nem halaszt el. Tanulja meg pozitívitásra sarkallni magát.

Mindenben keresse a jót.

Ezen a napokon készítsen arcpakolást.

A Bika a nyakat, a mandulát, a szaglást, az ízlelést, a tarkót és a vállat befolyásolja. Kímélje a hangszálait, gargalizáljon és igyon eleget. Ha teliholdkor böjtöl, segítse magát autoszuggesszióval : tisztulok, örülök. A böjt nem éhezés, csak bizonyos élelmiszerek kihagyása.

A Rák a gyomorra, a nyombélre, a mellkasra, a tejmirigyekre és az emésztésre hat. Az étel az energia fő forrása. Az ajurvéda szerint nem létezik univerzális ajánlat mindenki számára, mindenkinek megvan a saját testfelépítése és anyagcseréje.*Az idő alkalmas a takarításra, az ablakpárkány mosására, mossa ki az ünnepi terítőket. A tükrökre az ecetes víz a legjobb. Mosáshoz elegendő a mosószerből a megszokott mennyiség felét adagolni.

 

Az Oroszlán a szívet és a vérkeringést befolyásolja.Pótolja a C-vitamint, legjobb a friss narancslé.*Húzza ki magát, a vállát húzza lefelé és hátra, az ujjbegyekkel ütögesse finoman a mellcsontját.*Ha felvidításra van szüksége, készítsen orbáncfűteát, amely megakadályozza a boldogsághormon kiürülését és blokkolja a rosszkedvért felelős receptorokat az agyban. 

Fedezze fel a világ és önmaga szépségét.

A Szűz a hasnyálmirigyre, a vékony- és vastagbelekre, az emésztésre hat. Reggelente igyon egy pohár meleg vizet a szervezet megtisztításához.

A Mérleg a vesére hat. A víz a testben az oldószer és a tápanyagok szállítási funkcióját tölti be.*Az idő alkalmas takarításra, az ablak és a fapadló mosására. Az ecet, a só és a szóda hatékonyak és nagyban környezetbarát tisztítószerek.

Próbálja ki a zellerszárat, amely káliumot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Vízhajtó hatása miatt a köszvény, csontritkulás és más betegségek esetén ajánlják. Csökkenti a vérnyomást, tisztítja a májat, csökkenti a vércukorszintet.

Kedvező napok festésre, mázolásra, takarításra, ablaktisztításra. Tegye el az idényruhákat.

A Skorpió a nemi és kiválasztó szerveket, a húgyhólyagot, a végbelet és a szexualitást befolyásolja. Ezeken a napokon vigyázzon a megfázással, akár húgyhólyag- vagy vesegyulladáshoz is vezethet.* A bél küszködik, ha az étrendből hiányoznak a magasabb rosttartalmú élelmiszerek - mint zöldség, gyümölcs, teljes kiörlésű gabonák. *Egyen naponta egy almát.* Minden reggel, még az ágyban fekve, húzza mellkasához először a jobb térdét, egy percig tarsta ki, utána ismételje ugyanezt a bal lábával, a végén pedig mindkettővel.Ezzel finom nyomást gyakorol a vastagbélre és serkenti a megemésztett étel természetes lebontását.*Alkalmas az idő az ülőfürdő és köldöktájéki gyógyító masszázsra. Szeressük magunkat.

Szeretettel fogadom el az életet olyannak, amilyen.

Ápolja a haját és a bőrét. A bőrt felfrissíti és ellátja vérrel a hideg-meleg váltózuhany, a masszázs és a szauna. * Egy citromos fürdő után selymes lesz a bőre. A felvágott citromot  néhány óráig áztassa vízben, szűrje át és rakja a fűrdővízbe.

A Vízöntő a vádlira, a sípcsontra, a bokára, a sarokra és a visszerekre hat. Masszírozza meg a lábfejét, a bokáját és a vádliját. Pihenéskor pakolja fel a lábát. A visszerek az elegendő vízbevitellel előzhetők meg, igyon eleget. * Ajánlott táplálkozás : alma, körte, zöldlevelű zöldségek, teljes kiörlésű termékek, barna rizs és az E-vitamin tartalmú élelmiszerek, mint a zabcsíra, akovádó, dió, tök- és napraforgó mag, amelyek még cinket  is tartalmaznak. * Mozgassa a bokáját, így bekapcsolódnak a vádli izmai is és megélénkül a vérkeringés.* Legyen az, aki lenni szeretne.

 A Halak a talpra, a járásra és a nyirokrendszerre hat. Készítsen lábfürdőt, masszírozza meg a talpát, mozgassa meg a lábujjait. * Ezeken a napokon jót tesz, ha rendesen megizzad, ha egészséges, legjobb a szauna - megkönnyíti a nyirokrendszer  működését. Pótolja a folyadékveszteséget.* Masszírozza át az egész testét - serkenti a vérkeringést. A vér oxigént, tápanyagokat, hormonokat és ellenanyagokat hordoz, de salakanyagokat is, melyek a vérrel nem megfelelően ellátott helyeken gyűlnek össze.

 

tartalomjegyzék

Hold

 

A Hold az égbolt második legszembetűnőbb égiteste. Keletről nyugat felé mozog, mint a Nap, a csillagok és a bolygók, amit az okoz, hogy a Föld ellenkező irányba halad, ám a csillagok között lassan kelet felé mozog. Mégpedig azért, mert ugyanabba az irányba kering a Föld körül, mégpedig másodpercenként egy kilométeres sebességgel. Ezért minden éjszaka más csillagok társaságában látjuk, és kissé később kel fel és nyugszik le, mint az előző éjszaka. A Hold változtatja formáját, szaknyelven fázisait, mert mindig más irányból világítja meg a Nap. A nyugati alkonyatkor látható keskeny sarló estére megnő, ilyenkor a D betű formáját veszi fel. Ez a félhold. Egy héttel később, amikor szembe kerül a Nappal, teliholddá nő és egész éjszaka látható. Ezután fogyatkozni kezd, a D betű fordított képét mutatja, és reggel látható. A C alakú keskeny holdsarló napkeltekor eltűnik. A két újhold fázis között (szinodikus hónap) átlagosan 29 nap 12 óra és 44 perc telik el. A Hold mozgás közben gyakran találkozik csillagokkal és a bolygókkal, érdekes csillagképeket alkot velük.

 

A holdsarló mozgása 2019-ben

 

A keskeny holdsarló lenyűgöző látvány, amit napnyugtakor, újhold után egy-két nappal távcsővel vagy szabad szemmel figyelhetünk meg, amikor a horizont felett nem túl magasan, nyugati irányban „fiatal" Holdként tűnik fel. Ilyen megfigyelésre a január és a június alkalmas. 2019-ben ez a következő időpontokban következik be (közép-európai idő szerint):

 

január 8-án, újhold után 2,59 nappal, 16 óra 54 perckor délnyugaton

február 6-án, újhold után 1,81 nappal, 17 óra 37 perckor délnyugaton

március 8-án, újhold után 2,05 nappal, 18 óra 25 perckor nyugaton

április 6-án, újhold után 1,39 nappal, 20 óra 12 perckor nyugaton

április 7-én, újhold után 2,40 nappal, 20 óra 14 perckor nyugaton

május 6-án, újhold után 1,85 nappal, 21 óra 03 perckor nyugaton (a Hold az Aldebarannál van)

június 5-én, újhold után 2,41 nappal, 21 óra 47 perckor nyugaton (a Hold a Marsnál

 

Reggel napkelte előtt, egy-két nappal újhold előtt, főleg júliustól decemberig az „öreg" Hold lesz látható a keleti horizont környékén, mégpedig az alábbi időpontokban:

 

július 30-án, újhold előtt 2,03 nappal, 4 óra 47 perckor keleten

augusztus 29-én, újhold előtt 1,30 nappal, 5 óra 36 perckor keleten

szeptember 27-én, újhold előtt 1,60 nappal, 6 óra 21 perckor keleten

október 26-án, újhold előtt 1,95 nappal, 7 óra 06 perckor keleten

október 27-én, újhold előtt 0,95 nappal, 6 óra 07 perckor keleten

november 25-én, újhold előtt 1,39 nappal, 6 óra 51 perckor délkeleten (a Merkúrnál)

december 24-én, újhold előtt 1,96 nappal, 7 óra 19 perckor délkeleten (a Marshoz közel)

 

Közben gyönyörködjünk a hamuszürkefény-jelenségben is. A Nap által megvilágított sarlón kívül a Hold többi része gyengén világít, gyakran látjuk rajta az ismert sötét foltokat, az úgynevezett holdtengereket. A Hold gyengén megvilágított részeit a Nap által megvilágított Föld teszi fényessé.

 

 ...

 

További részletekhez rendelje meg a kalendáriumot! 

 

 

mi ez?

Szépasszony Lunáris kalendáriuma

A Hold fázisváltozásainak több évszázados megfigyelése alapján alakultak ki azok a mindennapokra szóló szabályok és gyakorlati tanácsok, amelyeket a holdnaptár 2019. évi kiadásából megismerhetünk és alkalmazhatunk.

A kiadvány egy asztali naptárból és egy olvasókönyvből áll. Az asztali naptárban nyomon követhetjük a hold aktuális állását, és ennek megfelelő életviteli tanácsokat kapunk. Weblapunk tetején ezt a naptárat mutatjuk be korlátozottan. Az olvasókönyv elején változatos érdekességekről találunk írásokat; a második részében pedig egy havi bontású kalendáriumot, és hónapokhoz tartozó földművelési és kertészeti tanácsokat olvashatunk.

Az ez évi könyv kiemelt témája: Hogyan tegyünk rendet magunkban, az agy és a gondolkodás.

A könyv részletes tartalma és egy korlátozott ízelítő a „Tartalomjegyzék” menüpont alatt érhető el.
 rendelés

  • Szállítási költségek:
    • postai utánvét: ~2420 Ft
    • személyes:ingyenes
  • Személyes átvétel címe:
    • ETC Kft 1037 Bp., Csillaghegyi út 19-21.
akció

Megrendelő neve:
Email címe:
Telefon:
Címe:
Átvétel módja:
Megjegyzés:
Cynthia Tested! Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional